De Vlaamse STEM Olympiade kan rekenen op de steun van een meter en een peter en BV:

Onze meter is ir. Ann Lambrechts, die in 2011 de titel van "Europees uitvinder van het jaar" won, toen ze voor Bekaert Dramix® staalvezels ontwikkelde. Staalvezels worden in beton gemengd, en werken als een alternatieve betonwapening. Ze verhogen de duurzaamheid van beton, en openen nieuwe mogelijkheden voor de architect en de ingenieur, al dan niet in combinatie met klassieke wapening.

 

 

Onze peter is Prof. Dr. Ir. Bart De Moor, gewoon hoogleraar en onderzoeker aan het departement Elektrotechniek (ESAT) van de Faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in AI, Data Science, Machine Learning, met Industry 4.0 en Health 2.0 toepassingen. Hij is een van de architecten van het Vlaams AI programma, en o.a. voorzitter van de Vlaamse AI Academie en van athumi, het Vlaams DataNutsBedrijf.

"We worden vandaag geconfronteerd met grote complexe problemen, zoals de klimaatverandering. En dus hebben we zoveel mogelijk slimmeriken nodig om een oplossing te vinden. Daarvoor zal elke letter van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) belangrijk zijn."
Dat zijn de wijze woorden van Jacotte Brokken.

 

De Vlaamse STEM Olympiade kan daarnaast ook rekenen op heel wat partners die onze visie uitstralen:

 

 

Bart Den Tijn is Operations Learning & Training Manager bij Unilin.

Het motto waar Bart voor staat is:  " Leren doe je door te voelen met de vingers "

 

 

 

 

Christine Marchal is hoofd HR bij Equans BeLux en draagt de volgende boodschap uit:

" Vandaag inzetten op de technische opleiding van jongeren, is inzetten op onze technici van morgen. Stel je voor, meer dan de helft van de jongeren die nu op school zitten, zal morgen werken in banen die vandaag nog niet bestaan. Deze samenwerking met de STEM-Olympiade is één van onze manieren om samen aan deze toekomst te bouwen, door nieuwsgierige geesten te cultiveren die klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomstige beroepen. We zijn trots om deel uit te maken van dit avontuur. Samen werken we aan innovatie en succes! "

 

 

Anthony Vandamme werkt voor de cel Diagnose Support Productie bij de NMBS

Bij NMBS kreeg Anthony vanaf het begin heel wat verantwoordelijkheid. "Het is leuk om te zien dat het onderhoudsproces van het type trein MR96 nog altijd gebeurt in de volgorde die ik destijds gemaakt heb tijdens mijn stage. Ze gaven me een 'wit blad' met de boodschap: doe maar zoals jij het zou doen en als je vragen hebt, kom maar langs
Zie jobs.belgiantrain.be

 

 

 

 

Veerle De Mey, directeur Biotechniek en Technology bij hogeschool VIVES:

Je stem vinden als jongeren is niet makkelijk. In welke thematieken wil je van je laten horen? Welke maatschappelijke problemen liggen je aan het hart? Een initiatief als de STEM-olympiade bewijst dat die stem er één met hoofdletters kan zijn. STEM. We hopen dat de kandidaten over enkele jaren, net als onze studenten, dankzij (bio)technologie de nodige stenen verleggen op het vlak van ondernemen, werken, gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs.