In het verlengde van de Vlaamse STEM Olympiade, Technology approved, is er het STEM Tornooi Junior. STEM/Techniek-onderwijs staat o.a. voor onderzoekend leren, samenwerken, probleemoplossend handelen, innovatie, ontwikkelen van technologie, maatschappelijke relevantie, communiceren, competenties van de 21e eeuw, ontwerpen en realiseren. Wij stellen twee uitdagingen/projecten voor die geschikt zijn voor de leerlingen 3e graad basisonderwijs. Hierbij zullen we de projectvoorbereiding ter beschikking stellen. De beste uitgewerkte en gerealiseerde projecten, per school, mogen dan deelnemen op de finale van dit STEM Tornooi Junior.

De finale is op dinsdag 30/04/24 - tussen 9u00 en 15u00 - in de Koninklijke School voor Onderofficieren van Defensie te Sint-Truiden.
De 40 beste teams kunnen deelnemen.
Inschrijven kan vanaf november via de contactpersoon van de STEM Olympiade Junior. Het inschrijvingsbedrag bedraagt €50, maar bij deelname aan de finale storten we dit bedrag terug.

Gaat uw school/klas ook de uitdaging aan? Wij voorzien alweer bronzen, zilveren en gouden trofeeën en een sjieke prijs voor de winnaars per project. Succes; het beloofd een fantastische sfeer te worden.

met de medewerking van: