In het verlengde van de Vlaamse STEM Olympiade, Technology approved, is er het STEM Tornooi Junior. STEM/Techniek-onderwijs staat o.a. voor onderzoekend leren, samenwerken, probleemoplossend handelen, innovatie, ontwikkelen van technologie, maatschappelijke relevantie, communiceren, competenties van de 21e eeuw, ontwerpen en realiseren. Wij stellen twee uitdagingen/projecten voor die geschikt zijn voor leerlingen van de 3e graad basisonderwijs. Hierbij zullen we de projectvoorbereiding ter beschikking stellen. De beste uitgewerkte en gerealiseerde projecten, per school, mogen dan deelnemen op de finale van dit STEM Tornooi Junior.

De finale is op vrijdag 24/5/24 - tussen 9u en 15u - in het opleidingscentrum van Equans te Desteldonk (Gent) - Skaldenstraat 121
De 40 beste teams kunnen deelnemen.
Inschrijven kan via de contactpersoon van de STEM Olympiade Junior.  Het inschrijvingsbedrag bedraagt €50, maar bij deelname aan de finale hoeft dit niet betaald te worden.

Gaat uw school/klas ook de uitdaging aan? Wij voorzien alweer bronzen, zilveren en gouden trofeeën en een sjieke prijs voor de winnaars per project. Succes; het belooft een fantastische sfeer te worden.

Inschrijven kan tot 29/2/2024. Het beste team per school bepalen we in de maand april. Succes :-)

Ieder team ontvangt een medaille

Minister mevr. Petra De Sutter reikt de prijzen uit tijdens de plechtige prijsuitreiking.
Vice-eersteminister en minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven, Telecommunicatie en Post

 

De gouden winnaar (per project) ontvangt een SPIKE Essential robotset

De zilveren winnaar (per project) ontvangt een 5x micro:bit set

De creativiteitsprijs is een STEM-beker

Hier een opsomming van de bereikte leerdoelen na afleggen van het STEM Tornooi.
    ZILL   -    GO!     -    OVSG

 

met de medewerking van: